Direct naar de content
Deze artikelen worden u aangeboden door Philips
De redactie van Het Financieele Dagblad draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Op naar betere gezondsheidszorg

Een platform van Philips over de manier waarop innovatie bijdraagt aan een toekomstbestendig zorgsysteem.

Een lijst met artikelen

 • ‘De mogelijkheden van AI in de zorg lijken eindeloos’

  Prof. Dr. Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis, is enthousiast over de mogelijkheden die AI biedt voor de zorg. Maar hij is ook realistisch. ‘AI mainstream krijgen is een kwestie van vallen en opstaan.

 • Personeelstekort in de zorg: AI als gamechanger 

  Het personeelstekort in de zorg neemt de komende jaren alleen maar toe. Om de zorgvraag af te remmen, het personeel te ontlasten en de zorg efficiënter te maken, kan kunstmatige intelligentie (AI) een rol van betekenis spelen. Sterker nog, het kan een gamechanger zijn. 

 • ‘Een duurzame zorg is onze maatschappelijke plicht’ 

  UMC Utrecht is hard bezig om zowel de eigen organisatie als de zorg te verduurzamen. Kartrekker is RvB-lid en CFO Josefien Kursten. ‘Het is dan ook onze maatschappelijke plicht als universitair medisch centrum om onze footprint zo klein mogelijk te houden.’

 • ‘De burn-outcrisis in de radiologie is een feit’

  Door personeelstekorten staan professionals in de gezondheidszorg meer dan ooit onder druk. Nergens is dit duidelijker dan in de radiologie. Shez Partovi, Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips, deelt zijn ervaringen en visie.

 • BNR Beter: gevoeligste MRI ter wereld leest gedachten

  Het Radboud UMC in Nijmegen bouwt een MRI-scanner waarmee we dingen van het menselijk lichaam gaan zien die we nog nooit gezien hebben. In deze aflevering van BNR Beter leer je er alles over.

 • Samenwerking is de sleutel tot een duurzame zorg

  De ecologische voetafdruk die de zorg nalaat, is bijzonder groot. En dat moet anders.  Zorgpartijen werken daarom hard aan de ecologische verduurzaming van de sector. ‘We moeten het samen doen’, zegt Robert Metzke, hoofd duurzaamheid van Philips.

 • BNR Beter: AI gaat artsen vervangen

  Ongeveer de helft van de ziekenhuizen gebruikt momenteel een of meerdere AI-tools. Maar gaat AI de artsen vervangen? In deze aflevering van BNR Beter zijn de meningen verdeeld.

 • Philips ondertekent Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ 

  Namens Philips heeft Léon Kempeneers, Managing Director van Philips Benelux, de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ ondertekend om kennis te delen en bij te dragen aan de duurzame transitie in de zorg.

 • Philips lanceert nieuwe innovaties met AI

  Tijdens #RSNA23, ‘s werelds grootste radiologieconferentie, heeft Philips een aantal innovaties gelanceerd om zorgverleners meer ruimte te geven zich op patiëntenzorg te richten.

 • Dit zijn de technologietrends in de gezondheidszorg

  Het personeelstekort in de gezondheidszorg heeft de afgelopen jaren een crisisniveau bereikt. Deze tien technologische trends in de gezondheidszorg laten zien hoe innovaties het verschil kunnen maken.

Philips

Philips is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten. We streven ernaar om in 2030 2,5 miljard levens per jaar te verbeteren, waaronder 400 miljoen in achtergestelde gemeenschappen. Dit doen we met zinvolle innovaties die artsen helpen in de diagnose en behandeling van de patiënt, als ook door de gezondheid van mensen in de thuisomgeving te ondersteunen. Lees meer over Philips op www.philips.nl/healthcare.
Philips.nl Opent in een nieuw venster