Direct naar de content
Dit artikel wordt u aangeboden door Mogelijk Vermogensgids
De redactie van Het Financieele Dagblad draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Nieuwe wegen naar rendement

Wie ondernemend denkt, ziet overal kansen. Zo zit ú in de wedstrijd, en wij ook. Met die mindset heeft Mogelijk Vastgoedfinancieringen in de afgelopen jaren vele duizenden ondernemers al aan in totaal 1,7 miljard (!) euro aan financiering geholpen, met een mooi rendement voor investeerders en beleggers. En er zit meer in de pijplijn.

Miranda Landkroon-Wiegmans, Manager Vermogensopbouw en Fondsmanager bij Mogelijk.

In de acht jaar sinds Mogelijk Vastgoedfinancieringen begon met het bemiddelen in zakelijke hypotheken is er veel gebeurd. Vele duizenden ondernemers brachten we al met elkaar in contact. Vele duizenden bedrijven hielpen we verder, en evenzoveel investeerders hielpen we bij het behalen van een mooi rendement op hun vermogen. We brengen vraag naar kapitaal en aanbod van kapitaal echt samen.

In de afgelopen twee jaar hebben we ons aanbod verder uitgebreid, met fondsen voor zakelijke hypotheken. Ook hier is zakelijk vastgoed de basis. Meerdere ondernemers worden gefinancierd door de groep beleggers die het fonds vult. Beleggers profiteren via zo’n fonds met optimale spreiding van risico van een net rendement.

In de afgelopen twee jaar hebben we inmiddels niet minder dan tien vastgoedfinancieringsfondsen opgericht

Miranda Landkroon-Wiegmans
Manager Vermogensopbouw en Fondsmanager bij Mogelijk

Ook het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds blijkt een schot in de roos. Veel investeerders vinden het belangrijk zelf te kiezen voor een bepaald object. Ze hebben zelf de touwtjes in handen en weten precies wie ze financieren. Maar minstens zoveel mensen zitten hier helemaal niet op te wachten. Die vinden het fijn als hun ingelegde vermogen netjes rendeert en vinden het belangrijk dat er spreiding en diversiteit zit in hun belegging. Steeds meer beleggers kiezen daarvoor: in de afgelopen twee jaar hebben we inmiddels niet minder dan tien vastgoedfinancieringsfondsen opgericht. Met gemiddeld een belegd vermogen van 25 miljoen euro – al zo’n 250 miljoen euro in totaal.

Zo kun je bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen inmiddels dus terecht voor twee ‘smaken’ van vermogensopbouw. In de praktijk zien we dat veel klanten inmiddels beide doen: rechtstreeks investeren in de financiering van het vastgoed van een ondernemer én beleggen via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Dit voor extra spreiding in hun portefeuille en optimaal profiterend van de zekerheid van de waarde van het vastgoed.

En we gaan verder. De komende tijd breiden we verder uit. We zijn continu bezig met innovatieve ideeën en blijven inspelen op unieke kansen in de markt. Er staat al een flink aantal nieuwe diensten klaar om te worden uitgerold. Welke dat precies zijn? Blijf ons vooral volgen. Eén tipje van de sluier: we hebben onlangs onze eerste financiering in België gedaan. Een nieuwe mijlpaal.

Zo blijkt vastgoed in de praktijk ook nu te zijn wat het feitelijk altijd al is geweest: een solide, betrouwbare belegging. De vorm waarin u erin investeert, kan wisselen, maar de basis – de tastbare stenen – zijn onveranderd. Wij zijn er trots op dat we daarin zo’n positieve bemiddelende rol mogen spelen. Met oplossingen waar de markt om vraagt.

Miranda Landkroon-Wiegmans
Manager Vermogensopbouw en Fondsmanager bij Mogelijk