Direct naar het hoofdmenu Direct naar de content
Dit artikel wordt u aangeboden door Philips
De redactie van Het Financieele Dagblad draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Philips lanceert nieuwe innovaties met AI

Tijdens #RSNA23, ‘s werelds grootste radiologieconferentie, heeft Philips een aantal innovaties gelanceerd om zorgverleners meer ruimte te geven zich op patiëntenzorg te richten. Deze nieuwe innovaties helpen ziekenhuizen en gezondheidssystemen om op een duurzame manier consistent toegankelijke, hoogwaardige zorg aan patiënten te bieden.

Philips focust op patiënten en zorgverleners tijdens #RSNA23, ‘s werelds grootste radiologie conferentie. Radiologen willen oplossingen om hun afdelingen te verbeteren en patiënten te helpen met geoptimaliseerde workflows, kortere proceduretijden en gebruiksvriendelijke systemen. Met 45% van de radiologen die symptomen van burn-out rapporteert, richt Philips zich met vernieuwingen in diagnostische beeldvorming en IT-oplossingen op het vrijmaken van tijd voor klinisch personeel door verbeterde workflows en verhoogde efficiëntie.

Care means the world

Philips toont tijdens #RSNA23 nieuwe innovaties, waaronder echografiesystemen die de diagnostische zekerheid en workflow-efficiëntie verhogen, ‘s werelds eerste en enige mobiele MRI-systeem die heliumvrij opereert, en nieuwe cloudoplossingen die door AI worden ondersteund om de efficiëntie te verbeteren en het klinisch vertrouwen vergroten. Het bedrijf lanceerde ook zijn nieuwe campagne ‘Care Means the World’ (in het Nederlands: “Oog voor mens én planeet”) waarbij benadrukt wordt dat het verbeteren van de menselijke gezondheid en milieu hand in hand gaan.

Philips werkt samen met zorgverleners om workflows te optimaliseren, zodat zij hun aandacht kunnen richten op de zorg voor patiënten

Bert van Meurs
Chief Business Leader Precision Diagnosis en Image Guided Therapy bij Philips‘Philips werkt samen met zorgverleners om workflows te optimaliseren, zodat zij hun aandacht kunnen richten op de zorg voor patiënten’, zegt Bert van Meurs, Chief Business Leader Precision Diagnosis en Image Guided Therapy bij Philips. ‘De nieuwe innovaties die we laten zien op RSNA bieden een volledig geïntegreerde diagnostische aanpak ondersteund door AI om patiëntenresultaten te verbeteren, workflows te optimaliseren en de levenslange waarde voor onze klanten te maximaliseren.’

Echografiesystemen

De druk op personeel in de gezondheidszorg is bijzonder groot voor laboranten en echoscopisten. Het is van belang dat nieuwe mogelijkheden op een intuïtieve manier worden geïntegreerd voor snelle toepassing in de dagelijkse gezondheidszorg. De nieuwe systemen van Philips, EPIQ Elite 10.0 en Philips Affiniti, doen precies dat, met klinische prestaties die workflows vereenvoudigen om te voldoen aan de uitdagingen van de meest veeleisende afdelingen. De systemen bieden een enkele gebruikersinterface gecombineerd met gedeelde transducers en geautomatiseerde tools om de complexiteit te verminderen voor een efficiëntere en verbeterde gebruikerservaring.

Sinds 2018 hebben meer dan 600 MRI-systemen met Philips’ BlueSeal-technologie wereldwijd meer dan 1,5 miljoen liter helium bespaard

Heliumvrije operatie

Op RSNA zal de BlueSeal MR Mobile, ‘s werelds eerste volledig afgesloten 1,5T magneet, te zien zijn in een mobiele unit, waardoor MRI-diensten aangeboden kunnen worden, waar en wanneer nodig, met minder helium dan conventionele magneten. Sinds 2018 hebben meer dan 600 MRI-systemen met Philips’ BlueSeal-technologie wereldwijd meer dan 1,5 miljoen liter helium bespaard. Met deze technologie geïmplementeerd in honderden magneten wereldwijd, breidt Philips dit nu uit naar een mobiele truck, waardoor hoogwaardige MRI-scans beschikbaar worden voor meer patiënten op diverse locaties.

Cloudgebaseerde PACS

Philips HealthSuite Imaging is een cloudgebaseerde volgende generatie van Philips Vue PACS, waarmee radiologen en clinici sneller nieuwe mogelijkheden kunnen toepassen, de operationele efficiëntie kunnen verhogen en de patiëntenzorg kunnen verbeteren. HealthSuite Imaging op Amazon Web Services (AWS) biedt nieuwe mogelijkheden zoals snelle externe toegang voor diagnostiek, geïntegreerde rapportage en workflow-organisatie ondersteund door AI. Deze veilige cloudlevering verlicht de last van IT-beheer. Ook gepresenteerd op RSNA is Philips AI Manager, een end-to-end AI-activatieoplossing die integreert met de IT-infrastructuur van de klant. Hiermee kunnen radiologen meer dan 100 AI-toepassingen benutten voor een uitgebreidere beoordeling en diepere klinische inzichten in de radiologie-workflow.